Tudni kell

 
 
Kezdőlap > Tudni kell
 

Tabletta, amely be tudja csapni az alkoholszondát?? Nem jó ötlet!

Lehet, hogy már Ön is elgondolkozott azon, hogy mi lenne, ha létezne egy olyan tabletta, aminek bekapása után nagyon gyorsan lecsökkenne a véralkoholszintje, hogy egy kis ivás után még azért valahogy haza tudjon vezetni anélkül, hogy megbüntetnék a rendőrök.

Tovább...
 

Csak egy minőségi alkoholszonda fog valós alkoholszintet mutatni

A  jelenlegi piac bőséges, széles alkoholszonda kínálattal áll a vevők rendelkezésére, melyek könnyedén, gyorsan meghatározzák a légalkohol szintet. Hogyan találhatja meg közöttük a minőségi, pontos és megbízható készüléket? 

 

Tovább...
 

Hogyan válasszunk alkoholszondát?

Jajaj, lehetséges, hogy már „100 éve“ azon gondolkozik, hogy kéne venni egy alkoholszondát, de sosem került rá sor. Vagy, ha már ki is nyitotta a google-t, hogy megnézze, ki mit kínál, de aztán be is csukta, mert a feje úgy megnőtt a sok információtól, hogy egy számmal nagyobb sapkát kell most már vennie, ha már így elkezdett havazni is.

Tovább...
 

10 dolog, amivel alkoholszonda vásárlás előtt meg kell(ene) ismerkednünk

Alkoholszonda vásárlás előtt áll? Figyelmébe ajánljuk ezt a cikket.

Tovább...
 

Aktív vs. passzív mérés

Ügyfeleink gyakran kérdezik, hogy mi a különbség az aktív és a passzív mérés között. Ebben a cikkben megtalálják a választ erre a kérdésre. 

Tovább...
 

Zéró tolerancia az alkoholfogyasztás tekintetében járművezetők számára

Egyes országokban a minimális véralkoholszint megengedett - példát kellene vennünk, vagy inkább legyünk óvatosak, megakadályozva ezzel a minimális alkoholtoleranciával való esetleges visszaélést? Valakinek az a véleménye, hogy a minimális alkoholtoleranciát be kellene vezetni annak érdekében, hogy ne kelljen tájékozódási alkoholszondát használni.

 

 
Tovább...
 

Mennyibe kerül a járművezetők felelőtlensége?

A zéró tolerancia bevezetése óta, ha a járművezető fogyasztott alkoholt, bármilyen kis alkoholszint mérése esetén, eljárást indítanak ellene és büntetésre számíthat.

 

Tovább...
 

Az alkoholszonda jelentősége a munkahelyen

Ahogy az mindannyiunk számára jól ismert, semmilyen munkahelyen nem tűrik az alkohol használatát.

Tovább...
 

Véralkohol-teszt

A véralkohol-teszt a vérben lévő alkohol (etanol) szintjét méri. Az alkohol gyorsan felszívódik a vérbe, és mértéke a vérben már a fogyasztásának ideje alatt mérhető.

Az alkohol a legmagasabb szintet a vérben körülbelül egy órával az alkohol fogyasztása után éri el. Azonban a gyomorban megtalálható étel megnövelheti azt az időt, amíg a vérben lévő alkohol eléri a felső határértékét. Az alkohol körülbelül 90% -át a máj dolgozza fel. A többi alkohol a vizelettel lebomlik, vagy a kilégződik a tüdőn keresztül.

Tovább...
 

Az alkohol és a gyerekek

Némely szülő nem nagyon szeret erről a témáról beszélni, de az igazság az, hogy a legtöbb gyereknek lehetősége nyílik már az általános vagy középiskolában megkóstolni az alkoholt.

Tovább...
 

Alkoholista vagyok? Egyszerű teszt.

Elgondolkozott már valaha azon, nincs-e kialakulóban alkoholfüggősége? Aggasztotta már valaha az a kérdés, hogy milyen szerepet játszik az alkohol az életében? Tesztelje le magát ennek a 26 kérdésnek a segítségével, melyek segíthetnek felfedni, hogy el kell-e gondolkodnia Önnek, esetleg valamilyen ismerősének az alkoholizmus kérdésén.

Tovább...
 

Amerikába készül? Tudja, mit jelent a BAC rövidítés?

BAC (Blood Alcohol Content), vagyis a vér alkoholtartalma. Ez az érték eléggé egyéni, és nagyon sok tényezőtől függ, legyen az az elfogyasztott alkohol mennyisége, súly stb. Például egy nő, aki kisebb súlyú, feltételezhetően magasabb BAC értékkel fog rendelkezni a férfitől, aki több kilogrammot nyom. De ezen kívül a véralkoholszintet még nagyon sok minden más is befolyásolja.

Tovább...
 

Hogyan lehet csökkenteni a véralkoholszintet ?

Ha az alkohol már a vérben van, aligha lehet a szintjét csökkenteni. A máj nagyon lassan dolgozik a vérben lévő alkohol lebontásánál, ezért nem számít, mennyire igyekszik felgyorsítani a működést. Az egyetlen lehetséges módja az alkoholszint csökkentésének az, ha kevesebb alkoholt fogyaszt, vagy ha "besegít" az alkohol lassabb felszívódásához.

 

Tovább...
 

Nemzeti alkohol tartalmú italok

Koccintottak már Európa szerte?

A jó pálinka ízlelése szertartás, utazás a lelkünk rejtett zugaiba. Ötvözi a víz tisztaságát és a bor szellemét. 

Tovább...