Csak egy minőségi alkoholszonda fog valós alkoholszintet mutatni

 

A  jelenlegi piac bőséges, széles alkoholszonda kínálattal áll a vevők rendelkezésére, melyek könnyedén, gyorsan meghatározzák a légalkohol szintet. Hogyan találhatja meg közöttük a minőségi, pontos és megbízható készüléket? 

Jelenleg egyre kevesebb ország tolerálja az ittast vezetést. Az ittas sofőrt pénzbírsággal, a jogosítvány bevonásával és akár fogdába zárással is büntethetik. Különösen biztonsági okok miatt, saját és a közlekedésben résztvevő sofőrtársaink javára, valamint balesetmentes közlekedés kialakításának érdekében szigorították az ittas vezetőkre vonatkozó szabályokat. Az alkohol nyugtató, altató hatású, lassítja a reakciót, rontja az ítélőképességet és növelheti az agresszivitást vezetés közben (főleg, ha kevésbé tapasztalt sofőr megy előttünk). Az itt felsorolt tények előidézhetik és alátámasztják a bekövetkezendő közlekedési balesetek valószínűségét, melyek tragikus következményekkel járhatnak. 

A viszonylag alacsony véralkoholszint drága mulatság lehet, még ha nem is okoz közúti balesetet. A bírságok egyre magasabbak, 0,25 mg/l - t meghaladó légalkohol értéknél büntető eljárás indul, és a helyszínen elveszíti jogosítványát. Ezért az alkoholszonda egyre népszerűbb eszköz, nem csak a munkaadók és rendőrök, de olyan sofőrök számára is, akik szeretnék elkerülni a kockázatos ittas vezetést.  
Minden egyes alkoholszonda szíve az érzékelője, mely szorgalmasan „dobog“ a készülékben. Két különböző típusú érzékelő létezik, melyek biztosítják a készülék működését - félvezető és elektrokémiai érzékelők. A félvezető alapelven működő alkoholszonda érzékelője rövid élettartamú, kevésbé pontos és megbízható, ezért kedvezőbb az ára.  Az elektrokémiai érzékelők vele ellentétben kiemelkedő pontossággal, megbízhatósággal rendelkeznek és szinte elhasználhatatlanok. Működési elve miatt (a befújt alkohol a készülék belsejében lévő cikkben elég, mellyel elektromos feszültség jön létre) olyan tulajdonságot kölcsönöz a műszernek, hogy az érzékelő nem károsodik, esetleg minimálisan. Az üzemanyag cella alapelven működő készülékeket ma már nem csak a rendőrök, állami intézmények, vállalatok használják, hanem jelenleg már számos mindennapi eszköz tartalmazza.  


Ha biztosra szeretne menni, hogy minőségi, igényeinek megfelelő alkoholszondát vásárol, hasonlítsa össze a paramétereket és válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb készüléket. Némely alkoholszonda különböző kiegészítő funkcióval rendelkezik - például mobiltelefon-, fényképezőgép feltöltése, számítógéphez való csatlakozás, beépített zseblámpa stb. Az alkoholszondát minden esetben megbízható kereskedő termékkínálatából válassza, akik kezeskednek a termék minőségéért és annak hosszú távú megbízható működéséért. 


A piacon jelenleg nagyon sok, különböző típusú és többféle gyártó által készített termék található, akik a készülék tulajdonságaival és kiegészítőivel próbálják ügyfeleik érdeklődését felkelteni. Mindenkinek megvan a saját stratégiája és minden gyártó igyekszik a termékeit bizonyos irányban fejleszteni. Ezért nem garantált, hogy egy bizonyos gyártó terméklistájában megtalálja pont az Ön igényeinek megfelelő készüléket. Minden esetben ígéretes és előnyös többfajta alkoholszondát összehasonlítani, mielőtt kiválasztja a legmegfelelőbbet, mivel mindegyik készülék másban kiemelkedő. Akár megbízható készüléket keres elfogadható áron, maximális pontosságot, gyorsaságot, hosszú élettartamot, kiegészítő funkciót, ne felejtse el a legfontosabb dolgot – az alkoholszonda fő célja, hogy használatával precíz értéket jelezzen, megelőzve ezzel a bajt. 

Teljes alkoholszonda kínálatunkat megtalálja a www.alkohol-szonda.hu weboldalon.