Tabletta, amely be tudja csapni az alkoholszondát?? Nem jó ötlet!

Lehet, hogy már Ön is elgondolkozott azon, hogy mi lenne, ha létezne egy olyan tabletta, aminek bekapása után nagyon gyorsan lecsökkenne a véralkoholszintje, hogy egy kis ivás után még azért valahogy haza tudjon vezetni anélkül, hogy megbüntetnék a rendőrök.

 Az igazság az, hogy igen, létezik ilyen tabletta! A másik nagy igazság, hogy egyáltalán nem jó ötlet használni! Még, ha nagyon bátor is az illető (és 5 sör elfogyasztása után ki ne lenne az?), és vezetni indul pár sörrel a gyomrában. Merthogy megeshet, hogy megállítják a rendőrök egy alkoholvizsgálat elvégzése érdekében, mert nem volt képes a 2 egyenes vonal közt megtartani a járművet, és lám, nem fújja meg! Mindenki csodálkozik (még Ön is), a rendőrök fejüket csóválva elengedik, Ön örül, mint majom a farkának, egészen a legközelebbi fáig, amely megállítja... Szerencsére, csak az autó lesz totálkáros, Önnek semmi baja nem esik (a részegek szerencséje...), és senkit nem is gázolt el. Ez a LEGJOBB eset. De rosszabbul is végződhetett volna. Ez a “csodaszer” amúgy Indiában volt feltalálva, ami aztán nagyon gyorsan eljutott az Egyesült Államokba, természetesen, és ott rendesen árulták egy ideig, de aztán betiltották – amit nem is csodálunk. Bármit ki is találhatnak az indiaiak vagy a kínaiak, ha megiszik 5 féldecit, nincs az a tabletta, amely józan észt biztosít...

Úgyhogy talán jobb lenne elgondolkozni azon, hogy fog hazajutni alkoholfogyasztás után, még mielőtt a tett színhelyére ér, és nem azon, hogyan is lehetne átverni az alkoholszondát a rendőrökkel együtt. És, ha már kijózanodott, de a helyzet még mindig nem a „volán mögé“ való, legyen Önnél alkoholszonda, hogy biztosra tudjon menni.