Az alkoholszonda jelentősége a munkahelyen

Ahogy az mindannyiunk számára jól ismert, semmilyen munkahelyen nem tűrik az alkohol használatát.

És azt sem, ha munkába lépés előtt iszik valaki alkoholt. A Munka Törvénykönyve szerint mindenkinek „józanul” kell megjelennie a munkahelyén, valamint munkaideje alatt képesnek kell maradnia a munka rendes elvégzésére. A munkaadónak jogában áll alkoholtesztnek alávetni alkalmazottjait, akik pedig kötelesek együttműködni. Ha a munkavállaló nem hajlandó elvégezni az alkoholtesztet, az a munkahelyi szabályok súlyos megsértésének tekinthető, és akár azonnali felmondással is párosulhat.

Az alkohol jelenlétének vizsgálata a munkavállalónál nagyon fontos, mivel alkohol hatása alatt nem csak saját magát, de másokat is veszélyeztethet.

Az alkoholvizsgálatot el lehet végezni vállalati vagy professzionális alkoholszondával, amely megmutatja az alkoholszintet, de ha azonnali munkajogi következményeket akarunk levonni a mért eredményből, joghatású szondára van szükség. A joghatású szonda a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal tanúsítványával rendelkezik, mely bizonyítékként a bíróságon is helytáll. Kínálatunkból a Dräger Alcotest 7510-es joghatással bíró szonda, amely nagyon gyors, pontos és megbízható eredményekkel szolgál.