Aktív vs. passzív mérés

Ügyfeleink gyakran kérdezik, hogy mi a különbség az aktív és a passzív mérés között. Ebben a cikkben megtalálják a választ erre a kérdésre. 

Jelenleg a piacon lévő minden egyes alkoholszonda aktív üzemmódban méri az alkoholszintet. Itt egy klasszikus mérésről van szó, ahol ön fúvókán keresztül fúj az alkoholszondába ami észleli a levegőt, és pár másodpercen belül megjelenik az eredmény.

A passzív mérés csak az alkohol jelenlétét vagy hiányát állapítja meg, nem a pontos szintjét. Ez a módszer italokban lévő alkohol beazonosítására, érintésmentes mérésként szolgál. E funkció egyszerű alkalmazásával az itallal teli pohárhoz teszi az alkoholszondát, amely felismeri az italban lévő alkohol jelenlétét, vagy annak hiányát. A passzív mérés eszméletlen személyeknél is alkalmazható, a személy szájához való hozzátétellel az alkoholszonda felismeri, hogy a személy szervezete tartalmaz-e alkoholt. A passzív mérésnek köszönhetően a légzőszervi betegségekben szenvedő személyek is igénybe vehetik ezt a fajta mérést, mivel kevesebb mintavételnyi levegőt is képes az alkoholszonda beazonosítani.

A passzív mérést a jobb minőségű, professzionális alkoholszondák teszik lehetővé. A mi ajánlatunk: Alcovisor MarkX, Andatech Prodigy, Lifeloc FC10 Plus, Lifeloc FC20, Dräger Alcotest 6820, Alcoquant 6020 és természetesen a joghatással bíró alkoholszonda Dräger Alcotest 7510.