Tabletta, amely be tudja csapni az alkoholszondát?? Nem jó ötlet!

 
 
Kezdőlap > Tudni kell > Tabletta, amely be tudja csapni az alkoholszondát?? Nem jó ötlet!
 

Tabletta, amely be tudja csapni az alkoholszondát?? Nem jó ötlet!

Lehet, hogy már Ön is elgondolkozott azon, hogy mi lenne, ha létezne egy olyan tabletta, aminek bekapása után nagyon gyorsan lecsökkenne a véralkoholszintje, hogy egy kis ivás után még azért valahogy haza tudjon vezetni anélkül, hogy megbüntetnék a rendőrök.

 

Az igazság az, hogy igen, létezik ilyen tabletta! A másik nagy igazság, hogy egyáltalán nem jó ötlet használni! Még, ha nagyon bátor is az illető (és 5 sör elfogyasztása után ki ne lenne az?), és vezetni indul pár sörrel a gyomrában. Merthogy megeshet, hogy megállítják a rendőrök egy alkoholvizsgálat elvégzése érdekében, mert nem volt képes a 2 egyenes vonal közt megtartani a járművet, és lám, nem fújja meg! Mindenki csodálkozik (még Ön is), a rendőrök fejüket csóválva elengedik, Ön örül, mint majom a farkának, egészen a legközelebbi fáig, amely megállítja... Szerencsére, csak az autó lesz totálkáros, Önnek semmi baja nem esik (a részegek szerencséje...), és senkit nem is gázolt el. Ez a LEGJOBB eset. De rosszabbul is végződhetett volna. Ez a “csodaszer” amúgy Indiában volt feltalálva, ami aztán nagyon gyorsan eljutott az Egyesült Államokba, természetesen, és ott rendesen árulták egy ideig, de aztán betiltották – amit nem is csodálunk. Bármit ki is találhatnak az indiaiak vagy a kínaiak, ha megiszik 5 féldecit, nincs az a tabletta, amely józan észt biztosít...

Úgyhogy talán jobb lenne elgondolkozni azon, hogy fog hazajutni alkoholfogyasztás után, még mielőtt a tett színhelyére ér, és nem azon, hogyan is lehetne átverni az alkoholszondát a rendőrökkel együtt. És, ha már kijózanodott, de a helyzet még mindig nem a „volán mögé“ való, legyen Önnél alkoholszonda, hogy biztosra tudjon menni.